Neix MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània

medfoto-concurs-internacional-de-fotografia-de-la-mediterrania
medfoto-concurs-internacional-de-fotografia-de-la-mediterrania
  • 20/abril/2021

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive presenten MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània. La iniciativa neix de l’acord que van signar les dues entitats, el passat 5 de febrer, segons el que es comprometien a treballar conjuntament per crear un certamen fotogràfic amb l’objectiu de difondre els valors ambientals i humans de la mar Mediterrània.

El mar i la mar Mediterrània han estat molt vinculats a la vila marinera de l’Escala des dels seus orígens. De fet, els grecs desembarcaven a la Península Ibèrica des d’Empúries, on els seus vestigis ens recorden dia a dia la importància de preservar el seu llegat històric i cultural del que el mar n’és un dels seus principals eixos vertebradors. Aquesta mar que banya les nostres costes és, doncs, molt rica en valors. És cultura i història; un medi de treball i d’esbarjo per a l’home i l’hàbitat de milers d’espècies d’animals i vegetals que configuren el seu paisatge tant especial. Valors que han de conviure pel present i per les futures generacions i que només podrem preservar gaudint i treballant al mar de manera sostenible.

Un concurs obert

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive donen a conèixer el fruit de mesos de treball, un concurs de fotografia dedicat a tots els vessants del mar Mediterrani amb la temàtica el mar i les persones. Des del paisatge a la vida marina; des del que passa sobre la seva superfície fins el que passa sota les seves aigües; des de les activitats nàutiques professionals fins a les esportives. És per aquest motiu que ofereix fins a set categories de concurs, entre elles una exclusiva per a imatges preses amb dispositius mòbils.

MedFoto és, a més, un concurs obert a tothom qui hi vulgui participar: aficionats a la fotografia i professionals. Tots ells podran presentar fins a 15 fotografies en qualsevol de les categories del certamen. El període d’inscripció i enviament de les imatges s’obrirà el proper dissabte 1 de maig i s’allargarà fins al 31 del mateix mes.

Un projecte col·laboratiu

El certamen MedFoto és una iniciativa conjunta del Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive. El Club Nàutic l’Escala és associació esportiva sense ànim de lucre que té per objectiu promoure la nàutica esportiva i d’esbarjo donant accés al mar a tothom. La Fundació Alive és una fundació privada que treballa per millorar el coneixement de la biodiversitat mitjançant la recol·lecció, catalogació i difusió d’informació biològica.

L’Ajuntament de l’Escala dóna el seu suport al projecte en el marc del seu esforç constant de difusió dels valors i els entorns locals, com a eina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Consulta les bases del concurs i participa-hi!