Bases MedFoto

MedFoto 2021 – Convocatòria oberta de l’1 al 31 de maig

MedFoto-concurs-internacional-de fotografia-de-la-mediterrania-exemple-categoria-vida-salvatge

MedFoto és un certamen fotogràfic que pretén fomentar una fotografia que mostri el món del mar d’una manera el més propera a la realitat possible. Imatges de la mar Mediterrània i el seu entorn immediat, obtingudes amb actituds respectuoses envers les persones, els animals, les plantes i l’entorn natural.

Busquem fotografies innovadores i inspiradores, amb una mirada que documenti la diversitat marina i la relació de l’home amb el món marí. Acceptes el repte?

La inscripció al certamen està oberta a qualsevol persona, aficionat o professional de la fotografia, de qualsevol nacionalitat, exceptuant les persones encarregades de la seva l’organització i del jurat i els seus familiars directes.

Tots els inscrits estan sotmesos a aquestes bases.

L’organització es reserva el dret d’interpretar aquestes bases i de modificar-ne algun aspecte si ho creu convenient. Les bases es fan públiques en diversos idiomes, però en cas de dubte, preval la versió en idioma català.

Certamen organitzat per:

Amb el suport de:

MedFoto-certamen-internacional-fotografia-mediterrania-exemple-categoria-paisatge

Els motius fotogràfics del concurs són la mar Mediterrània i el seu litoral. No s’accepten fotografies realitzades en altres àrees geogràfiques.

Es poden presentar un màxim de fins a quinze (15) fotografies per participant, distribuïdes en qualsevol de les següents categories:

  1. Paisatge: Fotografies que mostrin els paisatges de la Mediterrània per sobre la superfície del mar. Des de la costa i el litoral, a l’alta mar; des la visió general, a detalls concrets de l’entorn; des de paratges salvatges, fins a zones humanitzades i les poblacions costaneres. Sempre mostrant el lloc amb un esperit fotogràfic, jugant amb el subjecte, la llum i la composició.
  2. Vida salvatge: Fauna i flora salvatge fotografiada en el seu entorn natural, per damunt la superfície del mar: ocells marins, cetacis des de la superfície, flora i fauna del litoral, etc. Tant siguin retrats buscant l’estètica o plasmant el caràcter de l’espècie, com imatges que mostrin comportaments interesants.
  3. Esports: Esports nàutics (vela, rem, caiac, surf, esquí aquàtic, natació, etc), intentant plasmar la seva dificultat, perícia, espectacularitat, o el plaer de practicar-les.
  4. Oficis del mar: Activitats professionals de persones que tenen lloc al mar, la gent que viu del mar, com la pesca, els mariners, etc.
  5. Subaquàtica: Fotografies realitzades sota la superfície del mar: peixos i altres animals, plantes i vegetació, paisatges subaquàtics, activitats subaquàtiques.
  6. Conservació: Gestió dels recursos naturals marins i litorals, problemes mediambientals i les seves solucions.
  7. Amb mòbil: Premi a la millor fotografia realitzada mitjançant un telèfon mòbil. No cal disposar d’arxiu RAW. No opta al premi general. La temàtica de la foto es limita al conjunt de les categories anteriors.

Inscripció:

La inscripció estarà oberta des de l’1 de maig fins al 31 del mateix mes de 2021. Té un cost de 15 € per participant, i dona dret a presentar fins a quinze fotografies en qualsevol de les categories.

Qualsevol comunicació amb la organització s’ha de fer per mitjà del correu electrònic medfoto@medfoto.org

Terminis:

Els participants tenen fins al 31 de maig de 2021 a les 22:00 hores CET per a inscriure’s i pujar a la web www.medfoto.org un màxim de quinze fotografies relacionades amb el tema del concurs. Totes les fotografies s’han de pujar a la web del concurs en el mateix moment. Si, per alguna causa justificada, posteriorment se’n vol canviar alguna, caldrà sol·licitar-ho abans del tancament de les inscripcions al correu electrònic medfoto@medfoto.org

Formats:

Només s’accepten fotografies digitals, que s’hauran de presentar en format JPEG i reduïdes a una mida de 1.920 píxels en el seu costat més gran, i amb un pes màxim d’1 MB per foto.

Les dades EXIF de la càmera han de restar intactes. A cadascun dels arxius se li donarà un nom que comenci pel número de la categoria a la qual es presenta, seguit d’un guió baix i el títol de la fotografia o un número, que pot ser el donat per la mateixa càmera o per l’autor (Per exemple: “1_gavinacorsavolant” o “3_IMG34567”).

Les fotografies originals han d’haver estat obtingudes originalment en format RAW, excepte en la categoria 7 “Amb mòbil”. De les fotografies que el jurat declari finalistes, l’organització demanarà aquests arxius RAW, per tal a comprovar la seva autenticitat. El format DNG només serà acceptat si és el format original de la càmera utilitzada (Pentax, Ricoh, Leica…). També es demanarà un arxiu a la resolució original de la càmera (TIFF o JPEG d’alta qualitat, Adobe RGB, sense interpolar), per a imprimir a l’exposició i/o catàleg. Haurà de tenir idèntic enquadrament i ajustaments de color que el JPEG presentat a la inscripció.

Processament:

Pel que fa al processament de les fotografies, s’accepten els ajustos bàsics del revelat fotogràfic: correccions d’exposició globals o per zones, ajustos del balanç de blanc, contrast, to o saturació, reducció de soroll, enfocament, eliminació de taques de pols al sensor, etc. S’admeten fotografies en blanc i negre i també fotografies HDR, panoràmiques i amb apilat d’enfoc, compostes de diversos disparaments realitzats en el mateix moment, sempre que plasmin una situació real.

El re enquadrament de la fotografia original està permès, sempre que la imatge final resultant no tingui menys de 4.000 píxels en el seu costat més llarg (això abans de reduir-la al format d’entrega de 1.920 píxels). No es poden interpolar arxius més petits.

No es permeten els fotomuntatges d’ordinador (excepte HDR, panoràmiques i apilat d’enfoc), ni les dobles exposicions en càmera, ni manipulacions o alteracions de la imatge original, com esborrar, desplaçar o afegir cap element, sigui una persona, animal, objecte, branca, residu, reflex, etc. A les fotografies no s’hi poden afegir marges, ni tampoc marques d’aigua, ni signatura, etc.

Codi ètic:

Les plantes i animals hauran d’haver estat fotografiats amb respecte i sense que pateixin cap dany o molèstia excessiva, seguint el codi ètic d’AEFONA. A les categories 2 Vida salvatge i 5 Subaquàtica, no s’accepten fotografies d’animals captius, domèstics, dissecats o plantes cultivades.

No es poden presentar fotografies que ja hagin rebut qualsevol premi en un altre certamen abans del moment de l’obertura de la inscripció, l’1 de maig de 2021.

  • Premi de fotografia MedFoto, dotat amb 1.000 euros.
  • 7 premis guanyadors per a cadascuna de les set categories, dotats amb 300 euros cadascun.
  • 3 premis guanyadors per a les seccions especials, dotats amb 200 euros cadascun.
   • Premi a l’autor menor de setze anys.
   • Fotografia dins del límit geogràfic del municipi de l’Escala.
   • Fotografia dins del límit geogràfic de la Costa Brava (entre Blanes i Portbou).
  • Premi per votació popular a la fotografia finalista que obtingui més M’agrada al compte d’Instagram del concurs. Consisteix en una excursió en veler per la Costa Brava, pel guanyador i família o amics (fins a cinc persones) de quatre hores de durada.

Les fotografies que opten als guardons amb delimitació geogràfica, han d’incloure algun element identificador o reconeixible de la zona.

A més d’aquestes dotze fotografies guardonades, el jurat seleccionarà fins a un total de 42 imatges per a ser incorporades a l’exposició del certamen.

Una mateixa fotografia no pot optar a més d’un premi, excepte els especials. L’import dels premis està subjecte a les retencions fiscals que pertoquin.

El jurat estarà integrat per cinc persones expertes del món de la fotografia i el medi marí: Els fotògrafs Manu San Fèlix, Oriol Alamany, Josep Pallí i Laura Carrau, el naturalista i fotògraf Bernat Garrigós i el biòleg Josep Vilanova.

El jurat es reserva el dret de canviar fotografies de categoria, si ho creu convenient, desqualificar qualsevol imatge que no compleixi les normes del concurs, així com declarar desert algun dels premis, si considera que les obres presentades no reuneixen la qualitat mínima per a ser mereixedores d’aquest.

El veredicte es farà públic el 31 de juliol de 2021, durant l’acte públic de lliurament dels premis. La decisió del jurat serà inapel·lable.

L’acte de lliurament de premis es realitzarà el 31 de juliol de 2021 al Club Nàutic l’Escala. Aquest mateix dia s’inaugurarà l’exposició d’una selecció de 42 de les millors fotografies presentades, que s’exhibirà al llarg del mes d’agost 2021 a les instal·lacions del Club Nàutic l’Escala.

 • 1 maig: Obertura de les inscripcions i presentació de les fotografies.
 • 31 maig: Tancament del termini de presentació de fotografies.
 • 7 juny: Inici dels treballs de selecció per part del jurat.
 • 18 juny: Sol·licitud d’arxius RAW als semifinalistes.
 • 30 juny: Reunió final del jurat i veredicte.
 • 1 juliol: Petició dels arxius a alta resolució als autors finalistes .
 • 5 juliol: Comunicació pública dels 42 finalistes. Publicació de les fotografies finalistes al compte d’Instagram del concurs. Inici del període de votació popular.
 • 15 juliol: Fi del període de votació popular.
 • 31 juliol: Acte d’entrega de premis i inauguració de l’exposició al Club Nàutic l’Escala.
 • 31 agost: Tancament de l’exposició i fi de la I edició.

El participant manifesta a l’organització que és l’únic titular dels drets d’autor de les fotografies presentades i es responsabilitza de qualsevol reclamació per drets d’imatge de les persones o propietats que apareguin a les seves fotografies.

En participar en el concurs fotogràfic MedFoto, els autors de les fotografies finalistes concedeixen al Club Nàutic l’Escala i a Alive Fundació el dret no exclusiu, per a reproduir, publicar, exposar i comunicar al públic i per qualsevol mètode les 42 fotografies seleccionades, per a la realització de l’exposició, així com per tasques de difusió i promoció sempre relacionades amb el concurs i citant-ne l’autoria.

Per a qualsevol altre ús que es pogués donar fora de l’àmbit del concurs, l’organització contactaria amb l’autor de l’obra fotogràfica per acordar-ne les condicions d’ús.

Qualsevol comunicació dels participants amb l’organització s’ha de fer per escrit mitjançant el correu electrònic medfoto@medfoto.org

L’organització es comunicarà amb el públic en general mitjançant la web www.nauticescala.com/medfoto/. En aquest espai, es faran públiques totes les informacions relatives al concurs, els premis, etc. Només els finalistes i guanyadors rebran comunicacions privades.

medfoto-concurs-internacional-de-fotografia-de-la-mediterrania-Alive-Fund-Nauticescala
This site is registered on wpml.org as a development site.