El MedFoto recopila un miler d’imatges en la seva segona edició

medfoto 2021-momentos de juego-c_Rafael Fernandez
medfoto 2021-momentos de juego-c_Rafael Fernandez
  • 17/maig/2022

El diumenge 15 de maig tancava el període d’inscripció del MedFoto, el primer concurs del món que tracta exclusivament sobre el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones. El certamen coorganitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala ha recollit un miler d’imatges que plasmen les diferents interpretacions dels seus autors sobre la temàtica del concurs: el mar i les persones.

medfoto2021-gaviota de audouin-c_javier herranz
©Javier Herranz – MedFoto 2021

Comencen les tasques de selecció del Jurat!

Totes aquestes fotografies seran sotmeses, a partir d’avui, dimarts 17 de maig, a les tasques de selecció del Jurat del MedFoto, integrat per sis experts en el món de la fotografia i el medi marí com són Oriol Alamany, Josep Pallí i Laura Carrau, el naturalista i fotògraf Bernat Garrigós i el biòleg Josep Vilanova. Enguany s’incorpora, a més, Xavier Salvador, guanyador del MedFoto 2021.

El veredicte serà revelat el proper dia 1 de juliol, dia en que les 42 fotografies finalistes del MedFoto seran publicades a la galeria del web i al compte d’Instagram del concurs. S’iniciarà, així, el període de votació popular, que s’allargarà fins el dia 15 del mateix mes i que premiarà a l’autor o autora de la imatge amb més “M’agrada” amb una excursió amb veler per la Costa Brava que podrà compartir amb els seus amics o familiars.

Navegant cap a l'infern_c-Andreu Pujades
©Andreu Pujades – Navegant cap a l’infern. MedFoto 2021, premi categoria Amb Mòbil

Les imatges guanyadores es donaran a conèixer el 5 d’agost

El guanyador o guanyadora absolut, així com els premis a les set categories del concurs i els guardons especials es donaran a conèixer el divendres 5 d’agost durant la cerimònia d’entrega de trofeus que tindrà lloc al Club Nàutic l’Escala. L’acte donarà, també, el tret de sortida a l’exposició de les 42 imatges finalistes del MedFoto 2022, que podrà visitar-se fins el diumenge 4 de setembre a la Sala de Juntes de l’entitat esportiva escalenca.

Exposició-MedFoto-Club Nàutic l'Escala

Més de 3.000 euros de premis en metàl·lic

La segona edició del MedFoto repartirà més de 3.000 euros de guardons en metàl·lic entre les propostes guanyadores, a més de quatre premis especials. La millor imatge presa dins els límits fotogràfics de la Costa Brava guanyarà un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per a quatre persones. La guanyadora de la divisió L’Escala, experiència molt especial a L’Escala per a dues persones i que inclou una nit d’hotel amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala. L’autor menor de 16 anys que presenti la millor fotografia, per la seva banda, s’endurà com a premi un curs de vela lleugera, creuer o rem de mar al Club Nàutic l’Escala.

Sota la temàtica El mar i les persones, el MedFoto 2022 ha recollit grans imatges de paisatge, vida salvatge, activitats nàutiques esportives i professionals, subaquàtiques i de conservació preses tant amb càmera digital com amb telèfon mòbil.