MedFoto anuncia la seva tercera edició al Saló Nàutic de Barcelona

  • 15/octubre/2022

El MedFoto, el primer Concurs de Fotografia de la Mediterrània ha presentat avui, divendres 14 d’octubre, la seva tercera edició en el marc del Saló Nàutic de Barcelona. L’esdeveniment ha tingut lloc a les 12 h a l’estand de la Generalitat de Catalunya, en el qual participa Ports de la Generalitat, institució col·laboradora del certamen.

Francesc Macias, Subdirector general de Ports i Aeroports de la Direcció general de Transports i Mobilitat, ha estat l’encarregat de fer la presentació de l’acte destacant la necessitat de “potenciar la relació dels ports amb el territori a través d’iniciatives de caràcter social i cultural com MedFoto”.

També s’ha comptat amb les intervencions del director gerent del Club, Raimon Roca, i el president de la Fundació Alive, Bernat Garrigós. Roca ha volgut remarcar la voluntat de participar i impulsar projectes “que contribueixin a la millora de l’entorn, i MedFoto resulta doblement valuós; pel seu vessant artístic, i per posar de manifest la fràgil i necessària relació entre el mar i les persones”. Garrigós ha dedicat unes paraules a destacar l’objectiu principal de MedFoto; donar a conèixer tots els valors naturals i paisatgístics del mar per contribuir a un major respecte, responsabilitat i sensibilitat.

D’altra banda, el fotògraf i membre del jurat del certamen, Oriol Alamany, ha destacat la qualitat de les imatges i la importància de comunicar a través de la fotografia amb la qual “podem gaudir molta estona contemplant un sol instant, una mil·lèsima de segon, com pot ser el vol de la Baldriga Balear”, referint-se a la fotografia d’una au molt amenaçada guanyadora absoluta del MedFoto 2022.

Després de visionar el vídeo de les imatges guanyadores del MedFoto 2022, Marta Rodeja, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Escala ha tancat el torn de paraules de la presentació realçant el turisme sostenible del municipi i la rellevància de ser el bressol d’iniciatives de sensibilització com MedFoto. L’acte ha acabat amb una degustació d’anxoves de l’Escala amb cava.

Un any més, doncs, el MedFoto tornarà a realçar la fràgil relació de les persones amb el mar, així com a incidir en la necessitat de la seva conservació a través d’un format de gran valor artístic: la fotografia.

Un projecte col·laboratiu

El MedFoto és una iniciativa que neix de la col·laboració entre la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala i té per objectiu posar en valor la fràgil relació entre les persones i el mar, així com donar a conèixer els valors naturals de l’entorn marí i fomentar l’actitud responsable de tots els agents que operen en el món marí i del públic en general. Amb la recollida i la difusió del material visual del concurs, el certamen treballa per contribuir al coneixement i la preservació del medi marí.
En aquesta edició, el certamen compta amb el suport de l’Ajuntament de l’Escala, Ports de la Generalitat, el càmping La Ballena Alegre, Festival Portalblau i Improcat.