Descobreix els guanyadors del MedFoto i visita l’exposició de la seva primera edició!

  • 31/juliol/2021

Avui, dissabte 31 de juliol, el MedFoto, el primer Concurs de Fotografia de la Mediterrània ha viscut una jornada molt especial. D’una banda, ha descobert els guanyadors de la seva primera edició i de l’altra, ha inaugurat l’exposició del certamen, un recull de les 43 imatges finalistes que podrà visitar-se fins el proper 31 d’agost a les instal·lacions del Club Nàutic l’Escala. Més de 30 persones han participat a la trobada, que ha alçat com a guanyadora del MedFoto 2021 la fotografia titulada Juvenil de rap de Xavier Salvador.

MedFoto 2021-Acte de proclamació dels guanyadors

L’acte ha tingut lloc a les 10 h del matí a través de la plataforma Zoom. L’organització va decidir celebrar-lo en format virtual davant la situació sanitària causada per la COVID-19 a Catalunya i a les mesures adoptades pel Govern per contenir-la. Xavi López, director esportiu del Club Nàutic l’Escala, entitat coorganitzadora del concurs juntament amb la Fundació Alive, ha estat encarregat d’obrir i moderar l’acte, que ha comptat amb els parlaments del president del Club Narcís Carreras, la Sra. Marta Rodeja, segona Tinent d’Alcalde i Regidora de Promoció Econòmica i Turística, Comerç, Comunicació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de l’Escala i Josep Pallí, vocal de la secció d’Activitats Subaquàtiques del Club.

Juvenil de rap_c-Xavier Salvador

El moment més esperat

Tot seguit, ha arribat un dels moments més emocionats: l’esperada proclamació dels guanyadors del MedFoto, que ha introduït el biòleg i naturalista Bernat Garrigós, director de la Fundació Alive després de mostrar un vídeo recopilatori de les 43 fotografies finalistes del certamen. Les imatges vencedores han estat recollides en un segon vídeo que ha servit per donar-les a conèixer, juntament amb els seus autors, entre els assistents.

El fotògraf professional especialista en la conservació de la natura Oriol Alamany, representant del Jurat de MedFoto, ha tancat el torn de paraula oferint una petita valoració de les fotografies vencedores des de la seva vessant més tècnica.

Finalment, Xavi López ha pres de nou el torn de paraula per presentar el llegat de la primera edició del MedFoto: l’Exposició. Una visita a les 43 millors imatges que reflexen les interpretacions dels seus autors sobre la relació de les persones i el mar i que podrà visitar-se fins el proper 31 d’agost a la Sala de Juntes del Club Nàutic l’Escala. Igualment, ha anunciat que l’organització es reunirà properament per tal de començar a preparar l’edició 2022 del MedFoto.

Descobreix quines han estat les fotografies i els autors guanyadors del MedFoto!

Un projecte col·laboratiu

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive són els impulsors MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània. El certamen és fruit del compromís entre les dues entitats de crear un certamen fotogràfic conjuntament amb l’objectiu de difondre els valors ambientals i humans de la mar Mediterrània.

L’Ajuntament de l’Escala dóna el seu suport al projecte en el marc del seu esforç constant de difusió dels valors i els entorns locals, com a eina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Torna a viure l’Acte de Proclamació dels guanyadors del MedFoto!